Nagrade i priznanja TELFOR 2012


Nagrada “ILIJA STOJANOVIĆ” za najbolji naučni rad

U znak sećanja i poštovanja dela prof. dr Ilije Stojanovića, prvog i dugogodišnjeg predsednika Programskog odbora TELFOR-a, Upravni i Programski odbor TELFOR-a ustanovili su NAGRADU “ILIJA STOJANOVIĆ” ZA NAJBOLJI NAUČNI RAD NA TELFOR-u.

Nagradu „Ilija Stojanović“ dodeljuje Programski odbor, na osnovu obrazloženih predloga recenzenata radova, koordinatora sekcija, predsedavajućih sesija i članova Programskog odbora. Nagradu može dobiti samo rad koji je prihvaćen i referisan na TELFOR-u. Nagrada se objavljuje na WEB stranici TELFOR-a i dodeljuje na prigodnoj svečanosti.

Nagradu “Ilija Stojanović” za najbolji naučni rad na konferenciji TELFOR 2012 dobili su:

NIKOLA JOVALEKIĆ, PREDRAG MIĆOVIĆ, JELENA POPOVIĆ-BOŽOVIĆ,
autori rada 7.3/2012
“An Implementation of Optical Transponder and Media Converter Unit for Speeds up to 2.5 Gbps”


Nagrada “Blažo Mirčevski” za najbolji rad mladog autora

Porodica Mirčevski je predložila, a Upravni i Programski odbor TELFOR-a su prihvatili i ustanovili nagradu “Blažo Mirčevski” za najbolji rad mladog autora, u znak sećanja i poštovanja stručnog i naučnog dela Blaže Mirčevskog, diplomiranog inženjera elektrotehnike.

Nagradu dodeljuje poseban žiri sastavljen od predstavnika porodice Mirčevski i predstavnika Programskog odbora TELFOR-a. Kao eventualni kandidati za nagradu mogu biti predloženi autori mlađi od 30 godina, pod uslovom da su prvi autori prihvaćenih radova i da su lično referisali svoj rad na TELFOR-u. Predlagači mogu biti recenzenti radova, koordinatori sekcija, predsedavajući sesija, članovi Programskog odbora i članovi žirija. Nagrada se objavljuje na WEB stranici TELFOR-a i dodeljuje na prigodnoj svečanosti.

Nagradu “Blažo Mirčevski” za najbolji rad MLADOG AUTORA
na konferenciji TELFOR 2012 dobio je


ĐORĐE GROZDIĆ

mladi prvi autor rada (5.22)

“PRIMENA NEURALNIH MREŽA U PREPOZNAVANJU GOVORA U ŠAPATU”


Studentske nagrade “Ilija Stojanović”

TELENOR fondacija dodelila je nagrade “Ilija Stojanović” za najbolje studentske radove, prezentirane u Studentskoj sekciji na  TELFOR-u 2012  (uručene na danu ETF u Beogradu 2012 godine).

Nagrade su dobili studenti autori:

Ana Anastasijević, ETF Beograd, za rad
„A practical realisation of kNN indoor positioning model for GSM“

Radoslav Pantić, ETF Beograd, za rad
“Efficiency Analysis of one Class of Uniform Linear Phase Filter Banks”

Jovana Malešević, Jovana Jojić, ETF Beograd, za rad
“Jedan pristup detekciji osmeha”